Verslag Frieslandcup Jeugd 31-01-2015

Gepubliceerd op 31 januari 2015 om 19:42

verslag frieslandcup op urk

Urk strijdtoneel van dammend Friesland

Afgelopen  zaterdag was Urk weer even het domein van damminnend Friesland  . Maar liefs ruim dertig aanmeldingen kregen we binnen van jeugddammers  van einde en ver. Maar natuurlijk deden ook  onze eigen toppers mee in de diverse klassen. Zo kon gespeeld worden in  vier verschillende klassen  dit naar sterkte ingedeeld. Ook werden de gasten gelijk al  getrakteerd op warm gebakken vis bij binnenkomst. Hierna kon de strijd op het bord der honderd velden losbranden.

 

Selectiegroep 2

Hier kon alleen Kees Walma zich in de prijzen dammen door een goede derde plaats   maar de overige Urkers kwamen hier  vlak achter aan  dit waren Cornelis Jan Kappen, Filipus Meun, Janike Bakker en Thomas Coenen Thijs Dijkstra  uit Opeinde werd uiteindelijk kampioen in deze poule.

 

Selectiegroep 1

In deze groep zaten al wat ervaren dammers  . In deze groep zaten Wiliam en Jonathan Kater . Wiliam die vorige editie nog kampioen werd van selectie groep 2  had vandaag zijn dag even niet  want hij kon maar twee overwinningen op zijn conto bijschrijven dit was niet genoeg om  in de prijzen te vallen . Ook Jonathan lukte dit niet  hij moest met 1 over winning en 1 remise genoegen nemen. Maar beiden kunnen terug zien op een leerzame damdag. En wie weet vallen ze volgen keer weer in de prijzen. Deze keer was het Jacob Noordhuis uit Drachten die kampioen werd.

 

Meestergroep

In de Meestergroep  waren al goede clubdammers te vinden  .In deze Urk was Urk zwaar vertegenwoordigd met de gebroeders Meindert en Rick Bakker , Cristian en Fokke de Boer  en Albert Koffeman.  Laatstgenoemde  ging als een speer van start  maar maakte een uitglijder tegen Jorrit Ensing  uit Opeinde  . Maar Jorit bleek ook later zijn voornaamste concurent  . Ook Jorrit liet in het begin wat puntjes liggen zodat Albert Koffeman en  Jorrit Ensing op een gedeelde eerste plaats kwamen. Een sneldampartij moest uiteindelijk de beslissing geven deze werd verloren door Albert Koffeman  zodat hij uiteindelijk tweede werd.  Fokke de Boer werd keurig derde want hij kon Cristian de Boer met 1 punt verschil voorblijven  Meindert Bakker volgde daarna met zeven punten. Zijn broer Rick Bakker die vorige keer nog kampioen werd van de  meestergroep had duidelijk zijn dag niet vandaag  want hij moest met 1 remise genoegen nemen.

Grootmeestergroep

In deze groep zat echt de crème a la crème  van de Nederlandse damwereld. Zo was zelfs Denise van Dam uit Wageningen afgereisd  naar Urk  om aan dit toernooi mee te doen . Eind vorig jaar deed ze nog mee aan de wereld kampioenschappen in Polen  . Natuurlijk was ze favoriet maar ze  had best wel wat tegenstand te verwachten  van ondermeer Marieke Altena  en Tamar Visser uit Sneek  met ook internationale ervaring . Maar wat kon  Urk daar tegen over stellen .  Voor Urk deden mee Hessel Kramer en Albert Hendrik Snijder.  Hessel Kramer damde  uitstekend deze dag met twee overwinningen en drie remise  zat hij aan de goed kant van de score . Alleen Denise van Dam wist een puntje beter te presteren. Zo kwam Hessel Kramer op een gedeelde tweede plaats  samen met Marieke Altena uit Sneek. Door een barrage kwam Hessel nog op de derde plaats maar hij mag terugkijken op een geslaagde dag want hij liet de kampioen  van Friesland  Tamar Visser nog achter zich. Albert Hendrik Snijder viel in deze uitermate sterke poule ook buiten de prijzen maar als 10 jarige is dat beslist geen schande  te noemen . Toch wist hij het  vooral Marieke Altena erg lastig te maken en had het misschien wel winst moeten zijn  en  kwam Marieke in het eindspel erg goed weg . Maar ook tegen Tamar  en Hessel zag de stand er lange tijd goed uit. Maar al met al kan iedereen terug kijken op een zeer geslaagde damdag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb